Φρούτα, τα εξαιρετικά μέσα για την αποτοξίνωση του σώματος

Φρούτα, τα εξαιρετικά μέσα για την αποτοξίνωση του σώματος

Αντώνης Μπράνης
Σύμβουλος διαχείρισης τουριστικών & επισιτιστικών τμημάτων
Τηλ: 694 69 59 409
Email: [email protected]

Όλα τα φρούτα είναι εξαιρετικά μέσα για την αποτοξίνωση του σώματος.
Διάφοροι τύποι έχουν διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Μήλα: 40 θερμίδες το καθένα, είναι εξαιρετικά για την αποτοξίνωση του οργανισμού, ιδιαίτερα υψηλά σε ίνες και θεωρούνται καλά για το δυνάμωμα του ήπατος.

Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια και λεμόνια): Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C και περιέχουν μόλις 40 θερμίδες ανά φρούτο. Ένα μικρό ποτήρι χυμού φρεσκοστυμμένου πορτοκαλιού, περικλείει όλο το ποσό της βιταμίνης C που απαιτεί για τις ανάγκες του ένας φυσιολογικός οργανισμός για μια ημέρα.

Σταφύλια: Καθαρίζουν την επιδερμίδα, το ήπαρ, το παχύ και το λεπτό έντερο και τα νεφρά, αφού αποτρέπουν σε κάποιο βαθμό τη δημιουργία βλέννας στα όργανα αυτά.

Καρπούζι: Αποτελεί ένα θαυμάσιο σύστημα καθαρισμού και χρησιμεύει στην ανακούφιση του πόνου που προέρχεται από το έλκος στομάχου, ρίχνει την πίεση του αίματος και ηρεμεί τις διαταραχές του εντερικού συστήματος. Η αναλογία θερμίδων είναι 20 ανά 100 gr.

Τροπικά φρούτα (ακτινίδια και παπάγιας): Είναι πλούσια σε ένα ένζυμο που ονομάζεται «papain», το οποίο βοηθά την πέψη των πρωτεϊνών από το στομάχι.

Μάνγκο: Πιστεύεται ότι καταπολεμούν την κατάθλιψη.

Ανανάς: Περιέχει ουσίες που ενεργοποιούν το υδροχλωρικό όξυ στο στομάχι και βοηθάνε έτσι στη διάσπαση των πρωτεϊνών. Επίσης πιστεύεται ότι καταπραΰνει τους ερεθισμούς που προκαλούν οι εσωτερικές καύσεις και επιταχύνει την ανακατασκευή των ιστών. Πενήντα θερμίδες ανά φέτα.

Μπανάνα: 65 θερμίδες ανά φρούτο αποτελούν πλούσια πηγή καλίου, που είναι σημαντικό για την καλή λειτουργία των μυών και γενικά για την ενεργητικότητα ενός οργανισμού.